top of page

Novi natječaj za Mjeru 5

Zbog požara i suše, Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju priprema raspisivanje novog natječaja za Mjeru 5 - obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti.

Na natječaj se mogu javiti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Potpora se isplaćuje na temleju stvarnih troškova, dostavljanjem računa ili drugih dokumenata koji dokazuju da su troškovi plaćeni, u iznosu do 100% vrijednosti prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi troškovi:

*investicije povezane sa sanacijom poljoprivrednog zemljišta

*izgradnja, rekonstrukcija, opremanje poljoprivrednih gospodarskih objekata i pripadajuće infrastrukture za poljoprivrednu proizvodnju

*popravak ili nabava poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju (prihvatljiva je i kupnja rabljene opreme)

*nabava osnovnog stada / matičnog jata kod domaćih životinja

*opći troškovi (elaborati, studije, poslovni planovi i sl.)

PREDUVJET - proglašenje elementarne nepogode ili katastrofe od strane županije. Sredstva se mogu dobiti ukoliko je uništeno najmanje 30% poljoprivrednog potencijala.

Sredstva se dobivaju isključivo za legalizirane gospodarske objekte, registriranu mehanizaciju, zemljište u AKORD registru, stoku u relevantnom registru.

Također valja naglasiti da korisnici koji za uništen poljoprivredni potencijal posjeduju policu osiguranja, u okviru ove mjere neće moći tražiti sredstva.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page